Loading...

Groene stroom Wateringen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van reine, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, biomassa, wind, bodemwarmte. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Middels onze groene stroom checker kun je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Wateringen vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Wateringen en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Wateringen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Wateringen vergelijken (juni 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom prijziger i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies voor groene stroom en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Direct groene stroom in Wateringen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven verschillen per regio in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel met de beste voorwaarden. Selecteer direct het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: maandelijkse kosten Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. windenergie, zonne-energie, waterkracht, biomassa, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, petroleum, aardolie (grijze energie). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2023. Vind alles uit over groene energie Limbricht vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Wateringen

Zonnestroom is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische stoffen als resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Westland.

groene-stroom-wateringen

Een energieneutrale woning in Wateringen rond juni 2023

Door middel van onze website lees je alle uitleg over groene stroom Wateringen. Interessant, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een lage of geen energienota classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wateringen wint aan interesse. Dit soort huizen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van energie reduceren doe je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. O.a. “alleen wassen met volle wasmachine” en zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij jouw energieleverancier. Daartegenover, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de welbekende gasgestookte ketel (zoals AWB, Atag, Intergas, Remeha of Vaillant) uitgefaseerd. De welbekende mono cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jullie appartement en gebruikswater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Wateringen vergt een hele investering. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en probleemloos te plaatsen. Verder minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De prijs ligt in de range tussen de €2700 – €6300. Via de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Foxwolde afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle leveranciers. Specifieke organisaties zoals Engie, Greenchoice, Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens tref je spoedig welke groene stroom aanbieders in Wateringen aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: het huidige pakket stopzetten en hierna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Je volgende maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Wateringen fors lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We zien meer en meer families die mede hierdoor oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende pakketten vind je onderstaand de meest populaire energiecontracten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker achterhaal je à la minute welke aanbieders duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Wateringen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor stroom en gas.