Loading...

Groene stroom Limbricht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van milieubewuste, stabiele bronnen als waterkracht, wind, bodemwarmte, aardwarmte, zon. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant duurzamer dan grijze energie dat wordt geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. D.m.v. onze groene energie check kan je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Limbricht vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Limbricht of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Limbricht

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Limbricht vergelijken (mei 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder detecteer je alle groene stroom bedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie een goed idee. Direct groene stroom in Limbricht vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van regio in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonneparken.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Powerpeers actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, aarde, bodem, wind, zon zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Vergeet niet, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardolie, aardgas, steenkool (vuile elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Baneheide vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Limbricht

Zonne-energie is een schone energiebron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnestroom, en neem boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Sittard-Geleen.

groene-stroom-limbricht

Een energieneutrale woning in Limbricht rond mei 2024

Aan de hand van deze website lees je alle uitleg over groene stroom Limbricht. De vraag is, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Limbricht wordt steeds populairder. Zo’n woning verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Onder andere alleen wassen met volle wasmachine” en niet een te grote pan gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jullie aanbieder. Evengoed, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Intergas, Nefit, AWB of Remeha) verbannen. De welbekende mono cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) profiteert van warmte uit de buitenlucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van je appartement en douchewater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Limbricht is prijzig. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk toe te passen. Tevens verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op stroomkosten. Het tarief varieert tussen de €3200 t/m €7000. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Toornwerd afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist aanbieders zoals Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice, Engie, Qurrent bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek je meteen welke groene stroom aanbieders in Limbricht operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Het stappenplan is: je huidige contract opzeggen en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Limbricht sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn veel klanten die daardoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige contracten vergelijk je bijgaand enkele energiecontracten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check achterhaal je rap welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Limbricht vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en welkomstacties voor elektra en gas.