Loading...

Groene stroom Baneheide Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van milieubewuste, onuitputbare bronnen als biomassa, zon, bodemwarmte, wind, aardwarmte. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu dan grijze stroom dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Door middel van onze groene stroom checker kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Baneheide vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Baneheide of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Baneheide

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Baneheide vergelijken (juni 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je alle beschikbare groene stroom maatschappijen. Is groene energie prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Baneheide vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom verschillen per woongebied in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: voordelig tarief Qurrent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, waterkracht, zonne-energie, aardwarmte, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Bovendien, alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, steenkool, kolen (vuile energie). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere wereld? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Oostvoorne vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Ga voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Baneheide

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de vergelijkingstool de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische dingen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Simpelveld.

groene-stroom-baneheide

Een energieneutrale woning in Baneheide rond juni 2024

Op onze website detecteer je uitgebreide info over groene stroom Baneheide. Echter, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een lage of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Baneheide is onderwerp van gesprek. Een huis als dit implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit reduceren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Onder andere korter douchen” en de gordijnen dicht doen. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. In koude periodes heb je wel stroom nodig van je energieleverancier. Niettemin, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende verwarmingsketel (als Atag, Vaillant, AWB, Intergas of Remeha) verboden. De welbekende hr-ketel mag je dan alleen omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp converteert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en water om te gebruiken. Het apparaat heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Baneheide vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Verder verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op de energierekening. De inkoopprijs schommelt tussen €3200 – €7100. Mede door de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Joure afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Specifieke leveranciers zoals Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Van de Bron focussen hierop. Door je postcode in te vullen achterhaal jij snel welke groene stroom aanbieders in Baneheide voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: jouw lopende abonnement ontbinden en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Baneheide fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn veel gezinnen die daarom voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van huidige pakketten bekijk je hierna enkele energiepakketten. Update: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker detecteer je eenvoudig welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Baneheide vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en elektriciteit.