Loading...

Groene stroom Oostvoorne Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via schone, toekomstbestendige bronnen als wind, waterkracht, biomassa, aardwarmte, zon. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel beter voor het milieu dan grijze stroom dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kun je meteen alle groene energieleveranciers in Oostvoorne vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Oostvoorne en overweeg de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Oostvoorne

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Oostvoorne vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je de meest populaire groene energie-aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor duurzame energie en forse welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Zonder problemen groene stroom in Oostvoorne vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Enexis oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, bodemwarmte, biomassa, windenergie, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Bovendien, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, petroleum, kolen (vuile energie). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Eckelrade vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Oostvoorne

Onze zon is een bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van energie van de zon, en neem boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische materialen als resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Westvoorne.

groene-stroom-oostvoorne

Een energieneutrale woning in Oostvoorne rond juli 2024

Middels deze website check je uitgebreide info over groene stroom Oostvoorne. De vraag is, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een bescheiden of geen energienota markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oostvoorne wint aan interesse. Zo’n huis realiseren jullie op de volgende manier:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op stroom. Dan kun je denken aan “gebruik alleen A++ producten” en je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jouw energieleverancier. Evengoed, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele verwarmingsketel (als Intergas, Remeha, Vaillant, Atag of Nefit) uitgesloten. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt energie uit de lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de verwarming van je woning en het tapwater. Het systeem heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Oostvoorne kan duur uitvallen. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te plaatsen. Tevens verklein je het negatieve CO2 effect en bespaart men op stroomkosten. De kostprijs ligt in de range tussen de €3600 tot +/- €6100. Mede door de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Zoelmond afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Met name bedrijven als Engie, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron focussen hierop. Door te adres te gebruiken zie jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Oostvoorne voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele pakket annulerenen daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie aanstaande energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Oostvoorne flink lager dan de beginperiode. Er zijn steeds meer gezinnen die mede hierdoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van verschillende pakketten tref je onderstaand de meest populaire abonnementen. Commentaar: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker ontdek je zonder problemen welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Oostvoorne vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en contracten voor elektra en gas.