Loading...

Groene stroom Burgerveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. milieuvriendelijke, stabiele bronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zon, waterkracht. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Middels onze groene energie check kunnen jullie gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Burgerveen vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Burgerveen en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Burgerveen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Burgerveen vergelijken (april 2024)? Open dan onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je de relevante groene leveranciers. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies vanuit de overheid en royale cash-back acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Probleemloos groene stroom in Burgerveen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het aanbod dat bij jou past. Opties zijn een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: vergelijk tarieven Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, bodem, wind, water, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Daarbij komt, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardgas, aardolie, kolen (vuile stroom). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Zoek ook naar groene energie Roderwolde vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Burgerveen

Zonne-energie is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar energie van de zon, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Haarlemmermeer.

groene-stroom-burgerveen

Een energieneutrale woning in Burgerveen rond april 2024

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl ontdek je uitgebreide uitleg over groene stroom Burgerveen. Echter, waarom zou ik stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een bescheiden of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Burgerveen is een wens van vele. Zo’n huis bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De elektra consumptie verlagen is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Bijvoorbeeld “korter douchen” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het aanbieder. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse hr-ketel (Vaillant, AWB, Intergas, Nefit of Atag) niet meer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit de buitenlucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de koude lucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en water om te gebruiken. Het apparaat heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Burgerveen vergt een hele investering. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Tevens verklein je de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energiekosten. De investering ligt tussen de €2500 t/m €7400. Mede door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Limbricht afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. In het bijzonder partijen zoals Eneco, Van de Bron, Qurrent, Engie, Powerpeers, Pure Energie faciliteren dit. Op basis van je postcode lees je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Burgerveen actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: het actuele verbintenis beëindigen en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Jullie nieuwe aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Burgerveen een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn veel huizeneigenaren die mede hierdoor oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige energiecontracten vind je bijgaand veel gekozen pakketten. Info: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check bekijk je binnen no-time welke maatschappijen “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Burgerveen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en contracten voor stroom en gas.