Loading...

Groene stroom Roderwolde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieubewuste, onuitputbare bronnen als biomassa, wind, zon, aardwarmte, bodemwarmte. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in april 2024. Vele malen schoner als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Op basis van onze groene stroom checker kunnen jullie simpelweg alle groene energieleveranciers in Roderwolde vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Roderwolde en check de populaire duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Roderwolde

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Roderwolde vergelijken (april 2024)? Start met onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder check je de meest relevante groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Vandaag nog groene stroom in Roderwolde vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra schommelen per woongebied in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod dat bij jou past. Selecteer direct een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie vergelijken bij Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, bodem, aarde, water, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, kolen, aardgas (vuile energie). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Zoek ook naar groene energie Goënga vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Ga voor een aanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Roderwolde

De zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonne energie, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Noordenveld.

groene-stroom-roderwolde

Een energieneutrale woning in Roderwolde rond april 2024

Met deze webpagina vergelijk je alle info over groene stroom Roderwolde. Interessant, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Roderwolde wordt steeds populairder. Zo’n woning verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra stabiliseren doe je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Bijvoorbeeld “beperkt elektrisch bijverwarmen” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij het energiemaatschappij. Alleen, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse hr-ketel (Remeha, Vaillant, Atag, Intergas of AWB) verbannen. De “gewone” cv-ketel kun je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de koude lucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en douchewater. Het apparaat heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Roderwolde kan veel geld kosten. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en probleemloos te installeren. Trouwens, ook verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energienota. Het tarief schommelt tussen €3000 t/m €6800. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Baneheide afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Vooral maatschappijen zoals Engie, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Eneco verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken achterhaal je direct welke groene stroom aanbieders in Roderwolde beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Wat je moet doen is: jullie bestaande contract stopzetten en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. Jullie toekomstige maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Roderwolde flink lager dan de introductieprijs. Er zijn steeds meer woningeigenaren die daarom voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van huidige energiecontracten vind je in het overzicht hieronder toonaangevende energiecontracten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker zie je simpelweg welke pakketten duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Roderwolde vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en elektriciteit.