Loading...

Groene stroom Goënga Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, biomassa, zon, bodemwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen duurzamer dan grijze stroom dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie groeit snel. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kunnen jullie rap alle groene energieleveranciers in Goënga vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Goënga of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Goënga

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Goënga vergelijken (september 2022)? Open dan onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je de relevante groene aanbieders. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in Goënga vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per woongebied in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: oversluiten Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, zon, water, bio, wind vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met petroleum, aardolie, steenkool, aardgas (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Velden vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een leverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Goënga

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organisch afval zoals akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-goenga

Een energieneutrale woning in Goënga rond september 2022

Middels Groenestroomaanbieding.nl ontdek je uitgebreide toelichting op groene stroom Goënga. Maar, waarom nog betalen voor stroom, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Goënga is een wens van vele. Dit soort huizen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De energieconsumptie verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. O.a. “gebruik alleen A++ producten” en zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiemaatschappij. Desondanks, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, AWB, Nefit, Vaillant of Atag) niet meer toegestaan. De “oude” verwarmingsketel kun je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jouw huis en het tapwater. Deze setup heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Goënga is prijzig. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen toe te passen. Daarbij verklein je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op stroomkosten. De prijs ligt zo tussen de €4200 tot +/- €6300. Mede door de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Oostvoorne afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle aanbieders. Specifieke maatschappijen zoals Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Engie faciliteren dit. Door te adres te gebruiken check je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Goënga beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: jullie bestaande pakket beëindigen en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Goënga aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. We zien meer en meer gezinnen die daarom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiepakketten tref je bijgaand toonaangevende energiepakketten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check check je à la minute welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Goënga vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektra en gas.