Loading...

Groene stroom Neede Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. niet vervuilende, duurzame bronnen zoals biomassa, wind, bodemwarmte, zon, aardwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt gegenereerd middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Aan de hand van de duurzame energie check kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Neede vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Neede en check de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Neede

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Neede vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je alle groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidieregelingen en forse cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Neede vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven verschillen per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket wat jullie geschikt vinden. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Clean Energy vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan kolen, aardgas, petroleum, aardolie (vuile energie). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Burdaard vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Neede

Energie van de zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en neem zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische stoffen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Berkelland.

groene-stroom-neede

Een energieneutrale woning in Neede rond december 2022

Met deze webpagina vergelijk je uitgebreide details over groene stroom Neede. Maar, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een beperkte of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Neede wint aan interesse. Een huis als dit bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit verlagen bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Dan kun je denken aan “bewust met de waterkoker omgaan” en overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij een energiemaatschappij. Evengoed, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Atag, Vaillant, Intergas of Remeha) niet langer toegestaan. De “gewone” cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp transformeert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en water om te gebruiken. De installatie werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Neede kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Niet al te duur, en simpel toe te passen. Bovendien verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bespaar jij op stroomkosten. De kostprijs ligt in de range tussen de €3500 en €6400. Geholpen door de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Wateren afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral bedrijven zoals Engie, Pure Energie, Qurrent, Van de Bron, Powerpeers, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode check je snel welke groene stroom aanbieders in Neede aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Het stappenplan is: je actuele abonnement ontbinden en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Je toekomstige aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Neede flink lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die mede hierdoor oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van huidige energiepakketten bekijk je onderstaand de meest populaire energiepakketten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check ontdek je binnen no-time welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Neede vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en stroom.