Loading...

Groene stroom Aalden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, biomassa, zon, wind. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen beter voor het milieu dan grijze elektra dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met echte groene energie groeit snel. Dankzij onze groene energie check kunnen jullie nu alle groene energieleveranciers in Aalden vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Aalden en check de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Aalden

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Aalden vergelijken (juli 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan check je de best matchende groene leveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Aalden vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven zijn weer anders per postcode in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: gas van Vattenfall.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Bovendien, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardgas, kolen, aardolie, petroleum (grijze stroom). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Nij Altoenae vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Aalden

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Coevorden.

groene-stroom-aalden

Een energieneutrale woning in Aalden rond juli 2024

Op basis van deze webpagina detecteer je alle details over groene stroom Aalden. Maar, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Aalden wordt steeds populairder. Een huis als dit bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie laag houden is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. Onder andere niet alle radiatoren open zetten” en let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij een energie-aanbieder. Evengoed, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Vaillant, Intergas, Nefit of AWB) uitgesloten. De huidige verwarmingsketel mag je dan slechts vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en douchewater. De installatie heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Aalden kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Overigens verklein je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op de energiekosten. De kostprijs ligt in de range tussen de €3400 tot +/- €7200. Dankzij de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Heusden afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle leveranciers. Met name organisaties zoals Qurrent, Engie, Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Eneco focussen hierop. Op basis van je postcode check jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Aalden beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: het huidige levering opzeggen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Aalden fors lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn steeds meer woningeigenaren die om deze reden neigen naar deze vorm van schone energie. Door gebruik te maken van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende abonnementen tref je bijgaand toonaangevende energiepakketten. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie check vind je probleemloos welke pakketten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Aalden vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en stroom.