Loading...

Groene stroom Nij Altoenae Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels reine, stabiele bronnen als wind, biomassa, zon, aardwarmte, waterkracht. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is veel schoner wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie groeit snel. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kunnen jullie meteen alle groene energieleveranciers in Nij Altoenae vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Nij Altoenae en snuffel tussen de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Nij Altoenae

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nij Altoenae vergelijken (november 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je de relevante groene leveranciers. Is groene energie / stroom duurder dan grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene energie een goed idee. À la minute groene stroom in Nij Altoenae vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Ga voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: UnitedConsumers prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, zonne-energie, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardolie, aardgas, petroleum (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een groene leefomgeving? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie De Mortel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Switch naar een leverancier met groene windstroom. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Nij Altoenae

De zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente het Bildt.

groene-stroom-nij-altoenae

Een energieneutrale woning in Nij Altoenae rond november 2023

Aan de hand van deze website check je uitgebreide info over groene stroom Nij Altoenae. Echter, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nij Altoenae is een wens van vele. Zo’n huis kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het energieverbruik minimaliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met stroom. O.a. “een goede thermoskan gebruiken” en geen open haard gebruiken. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jouw energieleverancier. Evengoed, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals AWB, Intergas, Remeha, Vaillant of Atag) verbannen. De huidige hr-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) nuttigt energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. Dit systeem zet de koude lucht om in naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie appartement en water om te gebruiken. Deze setup kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Nij Altoenae is kostbaar. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Overigens beperk je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op de energierekening. De investering ligt tussen de €3800 tot €7200. Mede door de interessante ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Wier afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Specifieke leveranciers als Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Qurrent verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken tref jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Nij Altoenae aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. De bedoeling is: je actuele contract annulerenen daarna een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. De nieuwe energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Nij Altoenae sterk verlaagd als je het afzet tegen een paar jaar terug. We zien meer en meer families die daarom neigen naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van diverse energiepakketten tref je onderstaand vaak bestelde abonnementen. Opmerking: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check vind je à la minute welke leveranciers “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Nij Altoenae vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en contracten voor stroom en gas.