Loading...

Groene stroom Haelen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals zon, wind, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2024. Vele malen duurzamer dan grijze stroom dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Geholpen door de duurzame energie check kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Haelen vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Haelen en overweeg de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Haelen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Haelen vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna vind je de beste groene leveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd dan reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en interessante cash-back acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Haelen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven variëren per postcode in Limburg).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: actie Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als wind, water, bio, zon, aarde vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, steenkool, petroleum, aardolie (vuile elektra). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Vredenheim vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een maatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Haelen

Energie van de zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnestroom, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals etensresten. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Leudal.

groene-stroom-haelen

Een energieneutrale woning in Haelen rond juni 2024

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl vind je uitgebreide uitleg over groene stroom Haelen. Interessant, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een bescheiden of geen energienota noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Haelen wint aan interesse. Dit soort huizen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De energieconsumptie verminderen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met je verbruik. O.a. “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en de verwarmingsbuizen isoleren. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp installatie. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiemaatschappij. Evenwel, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Vaillant, AWB, Intergas of Atag) uitgesloten. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie transformeert dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en kraanwater. Het product kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Haelen kan veel geld kosten. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te plaatsen. Daarnaast verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op stroomkosten. De kostprijs ligt in de range tussen de €3200 tot €6900. Dankzij de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Oudeschoot afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers zoals Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Engie maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal je meteen welke groene stroom aanbieders in Haelen operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: je huidige contract ontbinden en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. De aanstaande energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Haelen flink lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer klanten die daardoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Middels de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van huidige energiecontracten bekijk je hieronder toonaangevende stroompakketten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check check je moeiteloos welke abonnementen echt “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Haelen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en contracten voor elektra en gas.