Loading...

Groene stroom Wolsum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, zon, aardwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel schoner vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Door middel van de groene stroom vergelijker kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Wolsum vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Wolsum of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Wolsum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wolsum vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Wolsum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het pakket wat je interessant vindt. Opties zijn het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: contract Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, aardwarmte, windenergie, bodemwarmte, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Bovendien, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardolie, kolen, aardgas, petroleum (grijze elektriciteit). Het gebruik van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Middenmeer vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Wolsum

Zonne-energie is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische dingen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-wolsum

Een energieneutrale woning in Wolsum rond december 2022

Aan de hand van deze website check je bruikbare informatie over groene stroom Wolsum. Maar, waarom stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wolsum wint aan interesse. Zo’n huis verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit beperken is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Voorbeelden zijn “niet alle radiatoren open zetten” en korter douchen. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij je energiebedrijf. Daarentegen, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” verwarmingsketel (als Intergas, Vaillant, Nefit, Atag of AWB) uitgefaseerd. De huidige verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en kraanwater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Wolsum is prijzig. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te installeren. Overigens verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bespaart men op energielasten. De prijs ligt zo tussen de €4100 en €6300. Mede door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Haelen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Vooral aanbieders als Powerpeers, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen achterhaal je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Wolsum beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: je bestaande contract annulerenen vervolgens een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vereist geen complexe acties. De volgende aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Wolsum aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. We horen van veel consumenten die om deze reden neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van verschillende energiepakketten tref je hieronder veel gekozen stroompakketten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de groene stroom vergelijker vergelijk je onmiddellijk welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Wolsum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektra.