Loading...

Groene stroom Frederiksoord Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van schone, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, zon, wind, bodemwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen milieuvriendelijker in vergelijking met grijze energie dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie wordt steeds beter. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kun jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Frederiksoord vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Frederiksoord en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huizeneigenaren en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Frederiksoord

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Frederiksoord vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vind je alle groene energieleveranciers. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies en hoge cash-back acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Frederiksoord vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven verschillen per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het abonnement wat jullie geschikt vinden. Onder andere een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: opzeggen Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals water, bodem, aarde, zon, wind zijn niet zo luchtvervuilend en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, petroleum, aardolie (vuile stroom). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Zoek ook naar groene energie Triemen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Frederiksoord

Energie van de zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnestroom, en neem zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie checker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Westerveld.

groene-stroom-frederiksoord

Een energieneutrale woning in Frederiksoord rond mei 2024

Door middel van deze webpagina ontdek je handige details over groene stroom Frederiksoord. Echter, waarom nog stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een lage of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Frederiksoord wil natuurlijk iedereen. Deze woningen verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van elektra beperken is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op jullie gebruik. O.a. “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en spouwmuren isoleren. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je maatschappij. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Vaillant, Remeha, AWB of Nefit) uitgesloten. De “gewone” mono cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van je huis en het tapwater. Deze setup heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Frederiksoord is prijzig. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Daarnaast minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op energielasten. De aanschafprijs varieert tussen €2500 en €7800. Geholpen door de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Odoorn afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Unieke maatschappijen als Eneco, Engie, Greenchoice, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent maken dit mogelijk. Via jullie adresgegevens detecteer je spoedig welke groene stroom aanbieders in Frederiksoord aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: jullie bestaande contract opzeggen en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Je nieuwe leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Frederiksoord fors lager in vergelijking met een paar jaar terug. We horen van veel mensen die mede hierdoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Door middel van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van huidige contracten bekijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde energiecontracten. Let op: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker achterhaal je probleemloos welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Frederiksoord vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en elektra.