Loading...

Groene stroom Triemen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, wind, waterkracht. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu dan grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Op basis van onze groene energie check kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Triemen vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Triemen en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Triemen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Triemen vergelijken (september 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens detecteer je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie duurder dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidieregelingen en hoge welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom een goed idee. Binnen een paar minuten groene stroom in Triemen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per regio in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk RENDO Netwerken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, biomassa, windenergie, aardwarmte, bodemwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan aardgas, kolen, petroleum, steenkool (grijze elektriciteit). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Vind alles uit over groene energie Jubbega vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Triemen

Onze zon is het type energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonne energie, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door de verbranding / gassing van organisch afval zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.

groene-stroom-triemen

Een energieneutrale woning in Triemen rond september 2022

Met deze pagina check je bruikbare info over groene stroom Triemen. Alleen, waarom betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een bescheiden of geen energielasten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Triemen is onderwerp van gesprek. Zo’n huis implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra minimaliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. O.a. “de verwarming omlaag doen” en geen open haard gebruiken. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij een aanbieder. Maar, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Intergas, Remeha, Vaillant of AWB) uitgesloten. De “oude” mono cv-ketel kun je dan enkel inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de koude lucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van je appartement en kraanwater. Het apparaat heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Triemen is duur. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder problemen te installeren. Tevens verklein je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €4500 en €7000. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Dinteloord afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Vooral leveranciers zoals Van de Bron, Qurrent, Eneco, Greenchoice, Engie, Pure Energie focussen hierop. Op basis van je postcode lees je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Triemen aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende levering annulerenen nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jullie aanstaande maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Triemen flink lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. We zien meer en meer klanten die om deze reden kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van beschikbare abonnementen vind je onderstaand enkele abonnementen. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check detecteer je à la minute welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Triemen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.