Loading...

Groene stroom Jubbega Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, zon, aardwarmte, waterkracht, wind. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk duurzamer vergeleken met grijze stroom dat wordt geproduceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. D.m.v. onze groene energie check kun je probleemloos alle groene energieleveranciers in Jubbega vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Jubbega of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal niet veel duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Jubbega

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Jubbega vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien detecteer je de meest populaire groene bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Jubbega vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het abonnement dat je wensen dekt. Onder andere het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Clean Energy aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, water, zon, wind, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (vuile elektra). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Zoeterwoude vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Selecteer een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Jubbega

Zonne-energie is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het verbranden van organisch afval zoals aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Heerenveen.

groene-stroom-jubbega

Een energieneutrale woning in Jubbega rond december 2022

Middels deze webpagina check je uitgebreide informatie over groene stroom Jubbega. Maar, waarom zou ik elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een lage of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Jubbega wint aan interesse. Zo’n woning kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra verminderen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. O.a. “de verwarming omlaag doen” en kies voor een hotfill-wasmachine. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiebedrijf. Echter, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke verwarmingsketel (als Remeha, Nefit, AWB, Atag of Vaillant) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde verwarmingsketel kun je dan enkel inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de lucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en douchewater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Jubbega is kostbaar. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en eenvoudig te plaatsen. Tevens verklein je de uitstoot van CO2 en bespaart men op energienota. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €4400 tot +/- €7200. Mede door de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Sint Geertruid afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke leveranciers als Eneco, Engie, Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Powerpeers maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen detecteer jij direct welke groene stroom aanbieders in Jubbega operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat jij moet doen: je huidige pakket annulerenen natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. De nieuwe energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Jubbega sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We zien meer en meer huizeneigenaren die daarom neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van diverse energie-abonnementen ontdek je hierna veel gekozen energiecontracten. Update: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker bekijk je meteen welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Jubbega vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en elektra.