Loading...

Groene stroom Zoeterwoude Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. milieubewuste, stabiele bronnen als bodemwarmte, zon, aardwarmte, biomassa, wind. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Middels onze groene energie check kan jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Zoeterwoude vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Zoeterwoude en check de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Zoeterwoude

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Zoeterwoude vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder check je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidieregelingen en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene energie een goed idee. Direct groene stroom in Zoeterwoude vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven schommelen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het pakket wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: stroom van DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, wind, bio, water, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Goed om te noemen, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardolie, steenkool, aardgas (vuile elektriciteit). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Netterden vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Zoeterwoude

Energie van de zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en kies voor boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Zoeterwoude.

groene-stroom-zoeterwoude

Een energieneutrale woning in Zoeterwoude rond mei 2024

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je uitgebreide uitleg over groene stroom Zoeterwoude. Interessant, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een verwaarloosbare of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zoeterwoude wint aan interesse. Deze woningen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit laag houden bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Onder andere zet elektrische apparaten helemaal uit” en gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van het energiemaatschappij. Intussen, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Intergas, AWB, Vaillant of Nefit) uitgefaseerd. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) neemt energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat verandert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van je huis en gebruikswater. De installatie werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Zoeterwoude is duur. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Goedkoop, en simpel toe te passen. Daarnaast verlagen jullie de CO-2 uitstoot en besparen jullie op kosten van energie. De investering ligt tussen de €3000 tot €7100. Met behulp van de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Heesch afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Vooral partijen zoals Greenchoice, Eneco, Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Engie faciliteren dit. Op basis van je postcode spot jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Zoeterwoude actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: jullie actuele abonnement beëindigen en aansluitend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. De toekomstige aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Zoeterwoude sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn steeds meer mensen die om deze reden switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiecontracten ontdek je in het overzicht hieronder veel gekozen abonnementen. Commentaar: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker ontdek je vlug welke abonnementen echt “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Zoeterwoude vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor elektra en gas.