Loading...

Groene stroom Netterden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, zon, aardwarmte, waterkracht, wind. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat tot stand komt met fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kunnen jullie onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Netterden vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Netterden en snuffel tussen de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Netterden

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Netterden vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap vergelijk je de meest populaire groene leveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan normale stroom? Dit is niet het geval! Middels subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Netterden vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra schommelen per woonplaats in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het voorstel dat je wensen dekt. Selecteer direct het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Essent vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, bodemwarmte, windenergie, waterkracht, biomassa vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardgas, steenkool, kolen, aardolie (grijze energie). De verbranding van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een schonere wereld? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Bussum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Selecteer een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Netterden

Zonnestroom is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor energie van de zon, en bestel boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische stoffen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Oude IJsselstreek.

groene-stroom-netterden

Een energieneutrale woning in Netterden rond mei 2024

Via deze website bekijk je uitgebreide details over groene stroom Netterden. Alleen, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Netterden wint aan interesse. Een huis als dit kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Denk aan “nemen van ledverlichting” en het beeldscherm uitzetten als je iets download. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij jullie leverancier. Niettemin, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele cv-ketel (van Nefit, Atag, AWB, Remeha of Vaillant) uitgefaseerd. De klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) haalt energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en douchewater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Netterden is prijzig. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Trouwens, ook verminder jij de CO-2 uitstoot en besparen jullie op kosten van energie. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3400 – €7700. Mede door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Weert afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Specifieke leveranciers als Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Engie, Qurrent, Pure Energie faciliteren dit. Op basis van je postcode zie jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Netterden actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie actuele pakket annulerenen hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Netterden fors lager als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn veel families die daarom oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van diverse energie-abonnementen vergelijk je onderstaand toonaangevende energiecontracten. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie checker vergelijk je spoedig welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Netterden vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor elektriciteit en gas.