Loading...

Groene stroom Bussum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals wind, aardwarmte, biomassa, waterkracht, bodemwarmte. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in maart 2023. Dit is beduidend toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door onze groene energie check kun jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Bussum vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Bussum of bekijk de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Bussum

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Bussum vergelijken (maart 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend bekijk je alle groene bedrijven. Is groene energie prijziger i.v.m. grijze elektriciteit? Helemaal niet! Mede door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Bussum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per postcode in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat je wensen dekt. Selecteer direct het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: vergelijk tarieven Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, windenergie, biomassa, zonne-energie, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardolie, aardgas, kolen (grijze energie). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Rohel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Bussum

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonnekracht, en neem zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische dingen als mest en maïs. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Bussum.

groene-stroom-bussum

Een energieneutrale woning in Bussum rond maart 2023

D.m.v. onze website vind je belangrijke informatie over groene stroom Bussum. Echter, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bussum zien we steeds meer. Een huis als dit kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra verlagen doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met je verbruik. Bijvoorbeeld “korter douchen” en haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij een energie-aanbieder. Aan de andere kant, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de klassieke gasgestookte ketel (zoals Vaillant, AWB, Intergas, Atag of Nefit) verboden. De welbekende verwarmingsketel mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit de buitenlucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en kraanwater. Het apparaat heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Bussum is kostbaar. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder moeite te plaatsen. Trouwens, ook beperk je de CO-2 uitstoot en kan jij besparen op energienota. De investering varieert tussen de €4500 en €6300. Mede door de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Linschoten afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. In het bijzonder leveranciers zoals Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Engie, Powerpeers faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert zie je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Bussum voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: het actuele abonnement stopzetten en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. De nieuwe energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Bussum aantrekkelijker als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn veel mensen die daardoor overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van huidige energiepakketten ontdek je in het overzicht hieronder veel gekozen stroomcontracten. Info: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check vind je zonder problemen welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Bussum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en stroom.