Loading...

Groene stroom Oostrum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, zon, wind, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen schoner in vergelijking met grijze energie dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Oostrum vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Oostrum of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Oostrum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Oostrum vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend ontdek je alle beschikbare groene stroomleveranciers. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dit is niet het geval! Middels subsidieregelingen en royale welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Oostrum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen zijn afhankelijk van woongebied in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het contract dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Liander oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, windenergie, zonne-energie, aardwarmte, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het leukste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot petroleum, kolen, steenkool, aardolie (grijze elektra). Het toepassen van de fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een beter milieu? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Eck en Wiel vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Oostrum

Energie van de zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische materialen als resten uit de tuin. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Venray.

groene-stroom-oostrum

Een energieneutrale woning in Oostrum rond mei 2024

Via deze pagina lees je praktische info over groene stroom Oostrum. De vraag is, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met nauwelijks tot geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oostrum wint aan interesse. Deze woningen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De stroomconsumptie verlagen bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Bijvoorbeeld “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en een teil gebruiken voor de afwas. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij jullie energiebedrijf. Daarentegen, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele hr-ketel (Intergas, Remeha, Vaillant, Atag of AWB) niet langer toegestaan. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan slechts omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) haalt energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de koude lucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie appartement en kraanwater. Het systeem heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Oostrum kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Daarnaast verklein je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op stroomkosten. De prijs varieert tussen €3900 t/m €7800. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Zoelen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. Vooral organisaties als Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Engie, Van de Bron, Qurrent focussen hierop. Door je postcode in te vullen lees je meteen welke groene stroom aanbieders in Oostrum aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: het huidige verbintenis stopzetten en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Je volgende aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Oostrum aantrekkelijker in verhouding tot jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen die om deze reden oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende pakketten bekijk je in het overzicht hieronder de meest populaire stroompakketten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check vergelijk je ogenblikkelijk welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Oostrum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingen voor elektra en gas.