Loading...

Groene stroom Spijkenisse Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, zon. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in april 2024. Vele malen duurzamer dan grijze stroom dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kan jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Spijkenisse vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Spijkenisse en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Spijkenisse

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Spijkenisse vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan check je alle beschikbare groene leveranciers. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze energie? Helemaal niet! Dankzij subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Spijkenisse vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom schommelen per woongebied in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het contract met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: aanbiedingen van Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, aardwarmte, windenergie, biomassa, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardgas, kolen, steenkool, aardolie (vuile stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere wereld? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Hichtum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Spijkenisse

De zon is het type energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonne energie, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Spijkenisse.

groene-stroom-spijkenisse

Een energieneutrale woning in Spijkenisse rond april 2024

Met behulp van deze webpagina detecteer je belangrijke toelichting op groene stroom Spijkenisse. De vraag is, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Spijkenisse wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het energieverbruik beperken is te realiseren door te letten op het A++ label en actief te letten op je verbruik. Onder andere apparaten uitschakelen” en let bij het energieverbruik als je een (nieuwe) wasmachine koopt. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij jouw maatschappij. Daarentegen, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Intergas, Atag, AWB of Nefit) uitgesloten. De “oude” hr-ketel kun je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie appartement en het tapwater. Deze setup kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Spijkenisse is prijzig. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en probleemloos te installeren. Tevens minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bespaar jij op de energiekosten. De inkoopprijs ligt tussen de €2600 tot €6500. Via de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Burgerbrug afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. Met name aanbieders als Greenchoice, Engie, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Pure Energie focussen hierop. Via jullie adresgegevens achterhaal je à la minute welke groene stroom aanbieders in Spijkenisse operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. De beste manier: jullie huidige verbintenis stopzetten en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Spijkenisse een stuk lager als je het afzet tegen jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen op basis daarvan switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele pakketten ontdek je bijgaand enkele energiecontracten. Update: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker zie je binnen no-time welke van deze contracten “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Spijkenisse vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektriciteit.