Loading...

Groene stroom Hichtum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals biomassa, aardwarmte, waterkracht, zon, bodemwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat tot stand komt door middel van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door de groene stroom vergelijker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Hichtum vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Hichtum en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Hichtum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hichtum vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna detecteer je de best matchende groene stroom aanbieders. Is groene energie duurder dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Door subsidies en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Eenvoudig groene stroom in Hichtum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven verschillen per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneweides.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod met de beste voorwaarden. Kies meteen voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Budget Energie 1 jaar contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, zon, wind, bio, bodem vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het leukste is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, steenkool, aardgas (vuile elektriciteit). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere lucht? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Wijchen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Hichtum

Zonne-energie is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-hichtum

Een energieneutrale woning in Hichtum rond december 2022

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je praktische info over groene stroom Hichtum. Alleen, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een bescheiden of geen energierekening duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hichtum is een wens van vele. Een huis als dit kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie verlagen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het verbruik van energie laag houden is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op je verbruik. Denk aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en geen bewegende screensaver gebruiken op je computer. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij je energie-aanbieder. Evengoed, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke gasgestookte ketel (zoals Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant of Atag) uitgesloten. De huidige gasgestookte ketel mag je dan slechts omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit de lucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp verandert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van je woning en water om te gebruiken. De warmtepomp werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Hichtum is kostbaar. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Daarnaast reduceer je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs varieert tussen de €3400 tot €7800. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Roderesch afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Specifieke leveranciers zoals Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Engie focussen hierop. Via jullie adresgegevens zie je à la minute welke groene stroom aanbieders in Hichtum voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: het actuele abonnement stopzetten en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. Jullie volgende leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Hichtum aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. We zien meer en meer gezinnen die daarom kiezen voor deze vorm van schone energie. Middels onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiepakketten vergelijk je onderstaand de meest populaire contracten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check achterhaal je ogenblikkelijk welke leveranciers “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Hichtum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en deals voor gas en elektra.