Loading...

Groene stroom Wijchen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, biomassa, zon, wind. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2021. Dit is beduidend milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektra dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Aan de hand van onze groene energie check kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Wijchen vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Wijchen en overweeg de actuele duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Wijchen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Wijchen vergelijken (juli 2021)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien detecteer je de meest relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Via subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Wijchen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel dat je wensen dekt. Kies meteen voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: abonnement bij De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zonne-energie, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 blijft beperkt. Goed om te noemen, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. kolen, aardgas, steenkool, aardolie (grijze stroom). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2021. Zoek ook naar groene energie Malden vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Wijchen

Onze zon is het type energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnecellen, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Wijchen.

groene-stroom-wijchen

Een energieneutrale woning in Wijchen rond juli 2021

Middels Groenestroomaanbieding.nl detecteer je handige info over groene stroom Wijchen. De vraag is, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wijchen wordt steeds populairder. Een woning als dat implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie verminderen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit beperken is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op je verbruik. Dan kun je denken aan “let op het energielabel” en let bij het energieverbruik als je een (nieuwe) wasmachine koopt. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een aanbieder. Aan de andere kant, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende gasgestookte ketel (zoals Intergas, Remeha, Atag, Nefit of Vaillant) verbannen. De klassieke verwarmingsketel mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) profiteert van warmte uit de lucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en douchewater. De installatie kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Wijchen kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en eenvoudig te plaatsen. Tevens verminder jij schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op energielasten. De investering ligt zo tussen de €2500 tot €6400. Mede door de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Goedereede afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Specifieke aanbieders zoals Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie focussen hierop. Door je postcode in te vullen ontdek je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Wijchen aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: het huidige pakket beëindigen en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Wijchen sterk verlaagd dan jaren geleden. We horen van veel families op basis daarvan switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij de groene energievergelijker check je ‘t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse abonnementen vind je hieronder de meest populaire stroomcontracten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check achterhaal je snel welke maatschappijen “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Wijchen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en contracten voor gas en stroom.