Loading...

Groene stroom Kollum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van milieubewuste, stabiele bronnen als bodemwarmte, zon, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel toekomstbestendiger vergeleken met grijze energie dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Kollum vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Kollum en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Kollum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Kollum vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna bekijk je alle groene aanbieders. Is groene energie / stroom duurder dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. Probleemloos groene stroom in Kollum vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen verschillen per woongebied in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het abonnement dat bij jou past. Opties zijn een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Pure Energie korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bio, water, aarde, bodem, zon zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardgas, petroleum, kolen (vuile elektra). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie Aalten vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Kollum

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnestroom, en ga voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische materialen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.

groene-stroom-kollum

Een energieneutrale woning in Kollum rond mei 2024

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je handige details over groene stroom Kollum. Maar, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Kollum wint aan interesse. Zo’n huis kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het gebruik van elektra verminderen is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op je verbruik. Onder andere kouder douchen” en de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jullie maatschappij. Evengoed, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Intergas, Remeha, Vaillant of Nefit) verboden. De welbekende hr-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) neemt energie uit de lucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het apparaat zet de koude lucht om in naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jouw appartement en kraanwater. De installatie heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Kollum is prijzig. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk toe te passen. Daarnaast reduceer je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op kosten van energie. De kostprijs schommelt tussen €4400 t/m €6400. Via de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Spijkenisse afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Specifieke bedrijven als Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Engie bieden deze service. Door te adres te gebruiken detecteer jij meteen welke groene stroom aanbieders in Kollum actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: het huidige contract ontbinden en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. De aanstaande aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Kollum een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat consumenten die mede hierdoor oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van diverse abonnementen ontdek je hierna enkele abonnementen. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker zie je probleemloos welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Kollum vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstacties voor elektra en gas.