Loading...

Groene stroom Aalten Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van schone, onuitputbare bronnen als wind, waterkracht, bodemwarmte, zon, aardwarmte. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door middel van de duurzame energie check kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Aalten vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Aalten of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Aalten

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Aalten vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna check je de beste groene maatschappijen. Is groene stroom kostbaarder dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies en aantrekkelijke welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Aalten vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom variëren per regio in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: gas van Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, bodem, water, wind, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardolie, kolen, aardgas (grijze stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Nijeholtpade vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Aalten

Onze zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en installeer zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals mest en maïs. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Aalten.

groene-stroom-aalten

Een energieneutrale woning in Aalten rond juni 2024

Aan de hand van onze website ontdek je uitgebreide toelichting op groene stroom Aalten. Interessant, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Aalten wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

De stroomconsumptie verminderen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Voorbeelden zijn “meer truien en dekens gebruiken” en bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij je energiemaatschappij. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke cv-ketel (van Remeha, Vaillant, Atag, Nefit of AWB) niet meer toegestaan. De klassieke cv-ketel mag je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) nuttigt energie uit omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp transformeert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van jullie appartement en water om te gebruiken. Het apparaat werkt 2 kanten op: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Aalten kan duur uitvallen. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Verder beperk je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op energienota. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €4500 en €6400. Mede door de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Hichtum afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Unieke bedrijven zoals Powerpeers, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Pure Energie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode zie jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Aalten voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: jullie actuele pakket annulerenen nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Aalten een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen die oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van de groene energie checker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare pakketten tref je bijgaand de meest populaire stroom abonnementen. Update: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker vergelijk je zonder problemen welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Aalten vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor elektra en gas.