Loading...

Groene stroom Nijeholtpade Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals waterkracht, zon, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd via fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. D.m.v. de groene stroom vergelijker kunnen jullie simpelweg alle groene energieleveranciers in Nijeholtpade vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Nijeholtpade en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Nijeholtpade

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nijeholtpade vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder bekijk je de beste groene maatschappijen. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidieregelingen en hoge welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Nijeholtpade vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het voorstel met de beste voorwaarden. Ga voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Stedin prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, biomassa, windenergie, aardwarmte, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, petroleum, kolen (grijze stroom). Het verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie De Schiphorst vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Nijeholtpade

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonne energie, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische dingen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-nijeholtpade

Een energieneutrale woning in Nijeholtpade rond juli 2024

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je nuttige toelichting op groene stroom Nijeholtpade. De vraag is, waarom een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nijeholtpade wint aan interesse. Een huis als dit implementeer je op de volgende manier:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De elektra consumptie beperken is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Denk aan “nemen van ledverlichting” en de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energie-aanbieder. Daarentegen, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. AWB, Intergas, Remeha, Atag of Vaillant) verbannen. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) neemt energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van jouw appartement en gebruikswater. Het product heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Nijeholtpade is prijzig. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Voordelig, en zonder problemen te installeren. Daarnaast beperk je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op energielasten. De kostprijs ligt tussen de €4200 tot +/- €6400. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Wijchen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Specifieke partijen zoals Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Engie, Van de Bron maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen detecteer jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Nijeholtpade aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele pakket stopzetten en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Jouw volgende aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Nijeholtpade fors lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn veel consumenten die oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare energie-abonnementen ontdek je onderstaand vaak bestelde stroomcontracten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker achterhaal je simpelweg welke van deze contracten duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Nijeholtpade vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstacties voor stroom en gas.