Loading...

Groene stroom De Schiphorst Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van reine, onuitputbare bronnen als biomassa, waterkracht, bodemwarmte, zon, wind. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in De Schiphorst vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in De Schiphorst of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in De Schiphorst

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in De Schiphorst vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens detecteer je de beste groene stroom aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies en forse welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in De Schiphorst vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het aanbod met de beste voorwaarden. Kies meteen voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: ervaringen Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. zon, water, wind, bodem, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Daarnaast, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardolie, aardgas, petroleum (grijze energie). De verbranding van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een beter milieu? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Scheerwolde vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie De Schiphorst

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnecellen, en neem zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische stoffen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Meppel.

groene-stroom-de-schiphorst

Een energieneutrale woning in De Schiphorst rond december 2022

Op Groenestroomaanbieding.nl bekijk je nuttige uitleg over groene stroom De Schiphorst. Echter, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een huis met een lage of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in De Schiphorst wint aan interesse. Een huis als dit realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie laag houden bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met jullie gebruik. Denk aan “wassen op 30 graden” en geen open haard gebruiken. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is koop je stroom in bij het energiemaatschappij. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” hr-ketel (Nefit, Atag, Remeha, Vaillant of AWB) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) haalt energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie zet dit om naar naar praktische warmte voor de verwarming van jouw woning en het tapwater. De installatie kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in De Schiphorst is duur. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en besparen jullie op stroomkosten. De inkoopprijs ligt in de range tussen de €3900 tot €6200. Met behulp van de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Malden afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Specifieke aanbieders zoals Van de Bron, Engie, Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken tref jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in De Schiphorst operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: jullie actuele contract stopzetten en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie De Schiphorst flink lager in verhouding tot de beginperiode. We horen van veel mensen op basis daarvan overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse energie-abonnementen bekijk je hierna veel gekozen abonnementen. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker vind je moeiteloos welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen De Schiphorst vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor stroom en gas.