Loading...

Groene stroom Scheerwolde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van reine, toekomstbestendige bronnen als zon, waterkracht, wind, biomassa, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Dankzij de duurzame energie check kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Scheerwolde vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Scheerwolde en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Scheerwolde

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Scheerwolde vergelijken (juli 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder vergelijk je de relevante groene energiemaatschappijen. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in Scheerwolde vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn weer anders per postcode in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie van Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, aardwarmte, zonne-energie, biomassa, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan kolen, petroleum, aardgas, steenkool (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Ontdek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Halsteren vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Scheerwolde

Energie van de zon is een schone energiebron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische stoffen als akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-scheerwolde

Een energieneutrale woning in Scheerwolde rond juli 2024

Met deze webpagina check je handige toelichting op groene stroom Scheerwolde. Echter, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Scheerwolde is onderwerp van gesprek. Deze woningen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Je woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Veel gehoord is “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij een energie-aanbieder. Intussen, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke verwarmingsketel (als Atag, Intergas, AWB, Remeha of Nefit) uitgesloten. De huidige mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit de lucht. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van je huis en douchewater. Het product kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Scheerwolde is duur. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en probleemloos te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bespaar jij op energielasten. De investering ligt zo tussen de €4200 tot +/- €6500. Dankzij de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Beugen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke aanbieders als Qurrent, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens check jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Scheerwolde operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. De beste manier: je lopende pakket opzeggen en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen complexe acties. Je nieuwe energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aantrekkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Scheerwolde aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. We horen van veel consumenten die om deze reden overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van huidige energiepakketten tref je bijgaand toonaangevende pakketten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker check je eenvoudig welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Scheerwolde vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor stroom en gas.