Loading...

Groene stroom Beugen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van niet vervuilende, stabiele bronnen als aardwarmte, biomassa, waterkracht, wind, zon. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene stroom checker kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Beugen vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Beugen en check de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Beugen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Beugen vergelijken (november 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend vind je de beste groene bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Middels subsidieregelingen en royale welkomstpremies is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Probleemloos groene stroom in Beugen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn weer anders per postcode in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: overstapbonus Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is minimaal. Bovendien, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardgas, kolen, aardolie, steenkool (vuile energie). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere lucht? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Vind alles uit over groene energie Ouwster-Nijega vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Beugen

Onze zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Boxmeer.

groene-stroom-beugen

Een energieneutrale woning in Beugen rond november 2023

Door middel van onze website detecteer je bruikbare informatie over groene stroom Beugen. De vraag is, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Beugen wordt steeds populairder. Dit soort huizen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het gebruik van elektra stabiliseren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Onder andere het gebruik van lichtdimmers” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij jullie maatschappij. Maar, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Intergas, Atag, Nefit of Remeha) uitgefaseerd. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan alleen inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en het tapwater. Het product kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Beugen vergt een hele investering. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Verder verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bezuinig je op de energierekening. De totaalprijs varieert tussen de €3900 – €6500. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Kommerzijl afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle bedrijven. Met name leveranciers zoals Engie, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers faciliteren dit. Op basis van je postcode tref je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Beugen actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zo gepiept. Twee acties zijn belangrijk: het actuele pakket opzeggen en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg aantrekkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Beugen fors lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We horen van veel consumenten die hierom switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende energie-abonnementen vind je bijgaand toonaangevende contracten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker check je gemakkelijk welke aanbieders “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Beugen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektra.