Loading...

Groene stroom Kommerzijl Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als zon, waterkracht, aardwarmte, biomassa, wind. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Op basis van de groene stroom vergelijker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Kommerzijl vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Kommerzijl en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Kommerzijl

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Kommerzijl vergelijken (december 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vind je alle groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstbonussen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Kommerzijl vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra variëren per woongebied in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het aanbod wat je interessant vindt. Onder andere het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: UnitedConsumers korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, bodem, wind, water, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, aardolie, petroleum (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Aarle-Rixtel vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Kommerzijl

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Zuidhorn.

groene-stroom-kommerzijl

Een energieneutrale woning in Kommerzijl rond december 2022

Met onze website ontdek je uitgebreide info over groene stroom Kommerzijl. Echter, waarom nog elektriciteit inkopen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een beperkte of geen energienota betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kommerzijl is een wens van vele. Zo’n huis bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van elektra verminderen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van energie. Voorbeelden zijn “let op het energielabel” en je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij een leverancier. Daarentegen, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Atag, Intergas, Remeha, Nefit of AWB) uitgesloten. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie zet de koude lucht om in naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jullie appartement en het tapwater. Deze setup heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Kommerzijl kan duur uitvallen. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en zonder problemen toe te passen. Daarnaast reduceer je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op energielasten. Het tarief varieert tussen €4400 t/m €6500. Dankzij de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Sprundel afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle maatschappijen. Met name bedrijven als Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Eneco, Engie bieden deze service. Door te adres te gebruiken lees je à la minute welke groene stroom aanbieders in Kommerzijl beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: het actuele levering beëindigen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. De aanstaande maatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Kommerzijl aantrekkelijker als je het afzet tegen jaren geleden. We zien meer en meer woningeigenaren die om deze reden overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse contracten ontdek je onderstaand vaak bestelde stroom abonnementen. Info: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker vind je ogenblikkelijk welke leveranciers “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Kommerzijl vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.