Loading...

Groene stroom Sprundel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als biomassa, waterkracht, wind, aardwarmte, bodemwarmte. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen duurzamer als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat tot stand komt met fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Op basis van de duurzame energie check kan je snel alle groene energieleveranciers in Sprundel vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Sprundel en overweeg de populaire duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Sprundel

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Sprundel vergelijken (december 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder bekijk je de relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Sprundel vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra schommelen per postcode in Noord-Brabant).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: aanbiedingen van Coteq Netbeheer.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. aardwarmte, waterkracht, windenergie, bodemwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, steenkool, aardgas (grijze stroom). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een beter milieu? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Hieslum vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Switch naar een leverancier met groene windstroom. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Sprundel

Zonnestroom is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnecellen, en ga voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie checker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbranden van organische materialen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Rucphen.

groene-stroom-sprundel

Een energieneutrale woning in Sprundel rond december 2022

Aan de hand van deze website lees je bruikbare info over groene stroom Sprundel. Alleen, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een nihile of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Sprundel wordt steeds populairder. Zo’n huis bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van energie laag houden is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Denk aan “let op het energielabel” en draai geen warm programma als dit niet nodig is. De productie van energie kan met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij je energiebedrijf. Evenwel, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Intergas, Atag, Remeha of AWB) uitgesloten. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en voor warm tapwater. We spreken dus over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw appartement en kraanwater. Het systeem heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Sprundel is kostbaar. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te installeren. Daarnaast minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op de energiekosten. De totaalprijs ligt tussen de €2700 t/m €7500. Geholpen door de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Burgum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle leveranciers. Vooral bedrijven als Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Eneco, Engie verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Sprundel voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. De beste manier: het actuele levering stopzetten en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Sprundel sterk verlaagd dan een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die daardoor neigen naar deze vorm van schone energie. Middels onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energie-abonnementen vergelijk je hierna veel gekozen pakketten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker achterhaal je snel welke van deze contracten duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Sprundel vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en stroom.