Loading...

Groene stroom Hieslum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. milieubewuste, onuitputbare bronnen als waterkracht, aardwarmte, wind, biomassa, bodemwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is aanmerkelijk schoner dan grijze energie dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt steeds beter. Op basis van onze groene stroom checker kan jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Hieslum vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Hieslum en check de huidige duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Hieslum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Hieslum vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna vind je alle groene energie-aanbieders. Is groene energie duurder dan grijze elektra? Helemaal niet! Middels subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Nu groene stroom in Hieslum vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van regio in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel wat je interessant vindt. Selecteer direct het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: DELTA 1 jaar contract juni 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, windenergie, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, petroleum, kolen (vuile elektra). De verwerking van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Wijdewormer vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Hieslum

Energie van de zon is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en kies voor zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie komt tot stand door de verbranding / gassing van organische dingen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-hieslum

Een energieneutrale woning in Hieslum rond juni 2024

D.m.v. onze website detecteer je belangrijke info over groene stroom Hieslum. Maar, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een beperkte of geen energienota heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hieslum wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het energieverbruik stabiliseren doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van stroom. Bijvoorbeeld “een goede thermoskan gebruiken” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiemaatschappij. Alleen, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Intergas, Nefit, Remeha, AWB of Vaillant) verbannen. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor het verwarmen van je woning en het tapwater. De installatie kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Hieslum is kostbaar. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te plaatsen. Daarbij verklein je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt in de range tussen de €3200 en €6500. Mede door de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Roermond afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Met name partijen zoals Van de Bron, Pure Energie, Engie, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent bieden deze service. Op basis van je postcode spot je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Hieslum beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: jullie huidige verbintenis stopzetten en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Hieslum fors lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We zien meer en meer families op basis daarvan oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van huidige pakketten vind je in het overzicht hieronder veel gekozen stroomcontracten. Info: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check vergelijk je à la minute welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Hieslum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingen voor gas en stroom.