Loading...

Groene stroom Roermond Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals wind, biomassa, waterkracht, aardwarmte, zon. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt steeds beter. Aan de hand van de groene stroom vergelijker kan je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Roermond vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Roermond en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Roermond

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Roermond vergelijken (juni 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan ontdek je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Dankzij subsidies en forse welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom een goed idee. Gemakkelijk groene stroom in Roermond vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energie vergelijken bij Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld waterkracht, biomassa, windenergie, zonne-energie, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, aardolie, steenkool (grijze stroom). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Goes vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Roermond

Zonnestroom is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische natuur resten zoals mest en maïs. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Roermond.

groene-stroom-roermond

Een energieneutrale woning in Roermond rond juni 2024

Middels onze website ontdek je belangrijke informatie over groene stroom Roermond. Maar, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met een beperkte of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Roermond zien we steeds meer. Dit soort huizen implementeer je via het volgende model:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het energieverbruik reduceren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met je verbruik. O.a. “een programmeerbare thermostaat” en repareer je kraan als deze lekt. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of een warmtepomp. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jouw energieleverancier. Alleen, als het warm is kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de “gewone” verwarmingsketel (als Remeha, Vaillant, Nefit, Atag of AWB) verboden. De huidige hr-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) profiteert van energie uit omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en kraanwater. Het product kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Roermond kan veel geld kosten. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen toe te passen. Overigens verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op energielasten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3500 tot +/- €7000. Via de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Bant afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Vooral aanbieders zoals Engie, Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode check je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Roermond actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: het huidige contract ontbinden en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Roermond een stuk lager dan de beginperiode. We horen van veel families die mede hierdoor overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energie-abonnementen vergelijk je in het overzicht hieronder toonaangevende abonnementen. Info: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene energie check bekijk je gemakkelijk welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Roermond vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en kortingen voor stroom en gas.