Loading...

Groene stroom Goes Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. reine, onuitputbare bronnen als zon, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, wind. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Vele malen toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt via fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie groeit snel. Geholpen door onze groene energie check kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Goes vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Goes of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Goes

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Goes vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vind je de meest populaire groene stroom aanbieders. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies en interessante welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Goes vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom verschillen per woonplaats in Zeeland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het aanbod wat je interessant vindt. Dat kan zijn het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: oversluiten MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als windenergie, biomassa, aardwarmte, zonne-energie, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 blijft beperkt. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardgas, petroleum, aardolie (grijze elektriciteit). De verwerking van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Lees nu verder over groene energie Velp vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Goes

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Stap ook over naar energie van de zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals mest en maïs. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Goes.

groene-stroom-goes

Een energieneutrale woning in Goes rond juli 2024

Via onze website check je praktische toelichting op groene stroom Goes. De vraag is, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Goes is een wens van vele. Een huis als dit kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie stabiliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “niet alle radiatoren open zetten” en bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In koude periodes koop je stroom in bij jouw energie-aanbieder. Daarentegen, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele hr-ketel (Intergas, AWB, Nefit, Remeha of Atag) uitgesloten. De huidige CV-ketel op gas mag je dan enkel inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) onttrekt de energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Dit systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar geschikte warmte voor het opwarmen van je woning en douchewater. De warmtepomp heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Goes vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Bovendien minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De prijs ligt zo tussen de €3300 tot +/- €7000. Mede door de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Oostwoud afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle aanbieders. Specifieke leveranciers zoals Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Engie, Pure Energie, Qurrent maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken achterhaal jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Goes voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: het huidige verbintenis ontbinden en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. De aanstaande leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Goes aantrekkelijker als je het afzet tegen een paar jaar terug. We horen van veel families die om deze reden neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van huidige contracten ontdek je hierna vaak bestelde stroom abonnementen. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker check je à la minute welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Goes vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektra.