Loading...

Groene stroom Oostwoud Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door gebruik te maken van schone, onuitputbare bronnen als zon, wind, aardwarmte, waterkracht, biomassa. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is veel beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt via fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. D.m.v. de duurzame energie checker kun je direct alle groene energieleveranciers in Oostwoud vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Oostwoud of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Oostwoud

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Oostwoud vergelijken (november 2023)? Start met onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daarna detecteer je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidieregelingen en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Direct groene stroom in Oostwoud vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Enduris oversluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, bodem, aarde, water, bio vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, aardolie, aardgas (vuile stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een groene leefomgeving? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Zoek ook naar groene energie Ede vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Selecteer een maatschappij met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Oostwoud

De zon is het type energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van energie van de zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische materialen als afval van landbouw. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Medemblik.

groene-stroom-oostwoud

Een energieneutrale woning in Oostwoud rond november 2023

Door middel van deze webpagina bekijk je belangrijke info over groene stroom Oostwoud. Maar, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een bescheiden of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oostwoud is onderwerp van gesprek. Een huis als dit realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte verminderen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie verminderen is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Denk aan “korter douchen” en de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In het najaar en winter koop je stroom in bij jouw leverancier. Aan de andere kant, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Remeha, Vaillant, Nefit of Atag) verboden. De huidige CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Eigenlijk een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de koude lucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je huis en gebruikswater. Het product heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Oostwoud is kostbaar. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite toe te passen. Daarnaast reduceer je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op maandelijkse energielasten. Het tarief schommelt tussen €2300 – €7800. Mede door de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Zoeterwoude afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Met name partijen zoals Engie, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Eneco, Powerpeers verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen tref jij direct welke groene stroom aanbieders in Oostwoud aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: je huidige contract annulerenen vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Oostwoud sterk verlaagd als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn steeds meer families die hierom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende pakketten vind je onderstaand veel gekozen pakketten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker achterhaal je ogenblikkelijk welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Oostwoud vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en deals voor gas en stroom.