Loading...

Groene stroom Bant Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op middels milieubewuste, stabiele bronnen als biomassa, aardwarmte, waterkracht, zon, wind. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2021. Vele malen milieuvriendelijker dan grijze energie dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van onze groene energie check kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Bant vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Bant en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Bant

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Bant vergelijken (juli 2021)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je alle beschikbare groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan normale stroom? Dit valt reuze mee! Via subsidies voor duurzame energie en hoge cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Bant vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen verschillen per woonplaats in Flevoland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel dat bij jou past. Onder andere het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: voordelig tarief UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als wind, zon, aarde, bio, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardgas, kolen, steenkool, petroleum (grijze elektra). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een schonere lucht? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2021. Zoek ook naar groene energie Oostwoud vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Ga voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Bant

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonne energie, en bestel zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische dingen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Noordoostpolder.

groene-stroom-bant

Een energieneutrale woning in Bant rond juli 2021

D.m.v. deze website vind je praktische info over groene stroom Bant. Alleen, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een nihile of geen energienota betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bant is een wens van vele. Dit soort huizen realiseren jullie via het volgende model:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De elektra consumptie laag houden is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met energie. O.a. “het huis verwarmen met kookwarmte” en je eten in de koelkast laten ontdooien. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jullie energieleverancier. Daartegenover, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Vaillant, AWB, Remeha of Intergas) niet meer toegestaan. De welbekende gasgestookte ketel kun je dan enkel omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw huis en kraanwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Bant is duur. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Daarnaast verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energienota. De investering ligt tussen de €4000 tot €6400. Via de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Jubbega afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle leveranciers. Juist partijen zoals Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Engie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen zie jij rap welke groene stroom aanbieders in Bant beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: het actuele levering stopzetten en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Bant flink lager dan jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die om deze reden kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van de groene energievergelijker reken je ‘t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse energie-abonnementen vind je onderstaand veel gekozen contracten. Voetnoot: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker bekijk je snel welke leveranciers “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Flevoland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Bant vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingsacties voor elektriciteit en gas.