Loading...

Groene stroom Wijdewormer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals waterkracht, biomassa, bodemwarmte, zon, wind. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant schoner wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Door onze groene stroom checker kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Wijdewormer vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Wijdewormer of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Wijdewormer

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wijdewormer vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder bekijk je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies en hoge welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Probleemloos groene stroom in Wijdewormer vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: abonnement bij Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals water, zon, aarde, bodem, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, kolen, steenkool, petroleum (vuile elektra). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een schonere lucht? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Mantgum vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Switchen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Wijdewormer

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van zonnecellen, en installeer zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische materialen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Wormerland.

groene-stroom-wijdewormer

Een energieneutrale woning in Wijdewormer rond juni 2024

Op deze webpagina detecteer je uitgebreide uitleg over groene stroom Wijdewormer. Maar, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een beperkte of geen energiekosten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Wijdewormer wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Dan kun je denken aan “een afwasteil gebruiken” en de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie maatschappij. Echter, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Remeha, Atag, AWB of Nefit) uitgesloten. De klassieke cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) benut de warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jouw huis en kraanwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Wijdewormer is duur. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en simpel te installeren. Bovendien verklein je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op stroomkosten. Het tarief ligt tussen de €3200 tot €7200. Via de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Goes afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder partijen zoals Powerpeers, Engie, Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens spot je spoedig welke groene stroom aanbieders in Wijdewormer beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele verbintenis opzeggen en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Jullie volgende energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Wijdewormer flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. We zien meer en meer families die daarom neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende energiepakketten bekijk je hierna enkele energiepakketten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check achterhaal je moeiteloos welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Wijdewormer vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en deals voor stroom en gas.