Loading...

Groene stroom Ouwster-Nijega Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met niet vervuilende, stabiele bronnen als zon, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, wind. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger vergeleken met grijze energie dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Dankzij onze groene stroom checker kan jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Ouwster-Nijega vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Ouwster-Nijega en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Ouwster-Nijega

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Ouwster-Nijega vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna check je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene stroom prijziger dan grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Ouwster-Nijega vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het pakket dat je wensen dekt. Opties zijn een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: MAIN Energie voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, aarde, water, bio, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, petroleum, steenkool (grijze elektriciteit). De verwerking van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een beter milieu? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Enumatil vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene windstroom. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Ouwster-Nijega

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnekracht, en ga voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-ouwster-nijega

Een energieneutrale woning in Ouwster-Nijega rond december 2022

Op basis van deze pagina vergelijk je praktische details over groene stroom Ouwster-Nijega. De vraag is, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ouwster-Nijega wint aan interesse. Dit soort huizen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het gebruik van elektra beperken doe je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Denk aan “een afwasteil gebruiken” en een ketel kopen die past bij de grote van je huis. Het genereren van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energie-aanbieder. Desondanks, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse hr-ketel (Intergas, Nefit, Remeha, Atag of Vaillant) niet langer toegestaan. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jouw appartement en gebruikswater. Het product werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Ouwster-Nijega is duur. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Voordelig, en gemakkelijk te plaatsen. Tevens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op energienota. De investering varieert tussen de €3000 t/m €7700. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Aarle-Rixtel afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name organisaties als Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Eneco, Engie, Greenchoice bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij meteen welke groene stroom aanbieders in Ouwster-Nijega beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De beste manier: jullie bestaande pakket opzeggen en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. De aanstaande energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Ouwster-Nijega flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. We horen van veel huizeneigenaren die daarom oversluiten naar deze vorm van schone energie. D.m.v. de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare contracten vind je bijgaand enkele energiepakketten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check bekijk je vandaag nog welke aanbieders “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Ouwster-Nijega vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en kortingsacties voor gas en elektra.