Loading...

Groene stroom Berltsum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van reine, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, zon, wind, aardwarmte, waterkracht. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk duurzamer vergeleken met grijze elektra dat wordt voortgebracht door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Aan de hand van de duurzame energie checker kun je snel alle groene energieleveranciers in Berltsum vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Berltsum en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Berltsum

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Berltsum vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna detecteer je de beste groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Mede door subsidies voor duurzame energie en royale cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Probleemloos groene stroom in Berltsum vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen variëren per postcode in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het pakket met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: overstapbonus Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld wind, aarde, bodem, zon, water zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, kolen, aardolie, steenkool (grijze elektriciteit). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Oudorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energieaanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Berltsum

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische materialen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Menameradiel.

groene-stroom-berltsum

Een energieneutrale woning in Berltsum rond juni 2024

Op basis van deze webpagina vergelijk je alle informatie over groene stroom Berltsum. Maar, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een beperkte of geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Berltsum zien we steeds meer. Een woning als dat bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra minimaliseren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met stroom. Denk aan “gebruik alleen A++ producten” en geen bewegende screensaver gebruiken op je computer. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie maatschappij. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, AWB, Remeha, Vaillant of Intergas) verbannen. De huidige cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van je huis en kraanwater. Deze setup werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Berltsum vergt een hele investering. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder problemen te installeren. Overigens verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op energielasten. De inkoopprijs schommelt tussen €2800 t/m €6900. Geholpen door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Kollum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder leveranciers zoals Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Engie, Greenchoice, Eneco maken dit mogelijk. Op basis van je postcode zie je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Berltsum operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: het huidige pakket stopzetten en hierna een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om complexe acties. Jullie nieuwe energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Berltsum fors lager als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn veel mensen op basis daarvan kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele pakketten vind je hieronder de meest populaire stroom abonnementen. Opmerking: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker check je probleemloos welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Berltsum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor elektriciteit en gas.