Loading...

Groene stroom De Punt Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt middels reine, stabiele bronnen als wind, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze energie dat wordt opgewekt via fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. D.m.v. de groene stroom vergelijker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in De Punt vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in De Punt en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in De Punt

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in De Punt vergelijken (december 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens bekijk je alle groene bedrijven. Is groene energie kostbaarder dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidieregelingen en royale welkomstpremies is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Zonder moeite groene stroom in De Punt vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: ervaringen Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, waterkracht, windenergie, aardwarmte, biomassa zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, steenkool, aardolie (grijze elektra). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Scharsterbrug vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie De Punt

Zonne-energie is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor energie van de zon, en neem zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische dingen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Tynaarlo.

groene-stroom-de-punt

Een energieneutrale woning in De Punt rond december 2022

Met deze website vind je uitgebreide info over groene stroom De Punt. Maar, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een nihile of geen energiekosten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in De Punt wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je huis voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het gebruik van elektra laag houden is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Bijvoorbeeld “een goede thermoskan gebruiken” en af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij het energiebedrijf. Maar, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Atag, Remeha, Intergas of Vaillant) uitgesloten. De huidige cv-ketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat naar de warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de buitenlucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jullie appartement en douchewater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in De Punt is prijzig. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en zonder moeite te installeren. Verder minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op energienota. De totaalprijs ligt zo tussen de €2500 t/m €6200. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Made afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle aanbieders. Met name partijen zoals Qurrent, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Engie, Pure Energie bieden deze service. Via jullie adresgegevens zie je direct welke groene stroom aanbieders in De Punt voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: het actuele pakket beëindigen en aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen complexe acties. Je volgende energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie De Punt sterk verlaagd in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn steeds meer woningeigenaren op basis daarvan kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van beschikbare energiepakketten tref je in het overzicht hieronder vaak bestelde energiecontracten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check vind je rap welke abonnementen echt “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen De Punt vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor stroom en gas.