Loading...

Groene stroom Scharsterbrug Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als biomassa, waterkracht, bodemwarmte, wind, zon. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Door middel van de groene stroom vergelijker kan je spoedig alle groene energieleveranciers in Scharsterbrug vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Scharsterbrug en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Scharsterbrug

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Scharsterbrug vergelijken (juli 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend check je de meest relevante groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en forse cash-back acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Scharsterbrug vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per regio in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: prijzen vergelijken van Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, zonne-energie, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardgas, steenkool, petroleum, aardolie (grijze stroom). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Hall vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een leverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Scharsterbrug

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonnecellen, en ga voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organisch afval zoals resten uit de tuin. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-scharsterbrug

Een energieneutrale woning in Scharsterbrug rond juli 2024

Met onze website ontdek je praktische uitleg over groene stroom Scharsterbrug. De vraag is, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een beperkte of geen energielasten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Scharsterbrug is onderwerp van gesprek. Een woning als dat bereiken jullie via het volgende model:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van energie verlagen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “haal opladers uit het stopcontact” en laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij het energiebedrijf. Evengoed, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Intergas, AWB, Vaillant of Nefit) verboden. De klassieke verwarmingsketel kun je dan enkel omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jullie huis en het tapwater. Het product kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Scharsterbrug vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en eenvoudig toe te passen. Verder reduceer je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op kosten van energie. De aanschafprijs varieert tussen de €3900 t/m €7200. Met behulp van de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Berltsum afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Specifieke bedrijven zoals Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Engie, Eneco, Greenchoice faciliteren dit. Door te adres te gebruiken spot jij vlug welke groene stroom aanbieders in Scharsterbrug operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je huidige levering opzeggen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je nieuwe energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Scharsterbrug een stuk lager in verhouding tot een paar jaar terug. We zien meer en meer gezinnen die om deze reden oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Met behulp van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energie-abonnementen vergelijk je hierna de meest populaire stroomcontracten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker vergelijk je ogenblikkelijk welke leveranciers “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Scharsterbrug vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstacties voor elektra en gas.