Loading...

Groene stroom Hall Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, biomassa, zon. Lees ook het kopje over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het assortiment echte groene energie groeit snel. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Hall vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Hall en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel consumenten en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Hall

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Hall vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Verder detecteer je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene energie duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Direct groene stroom in Hall vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom schommelen per woongebied in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract dat je wensen dekt. Opties zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, windenergie, zonne-energie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is minimaal. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, aardolie, kolen (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een groene leefomgeving? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Vriezenveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Hall

Energie van de zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnekracht, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals mest en maïs. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Brummen.

groene-stroom-hall

Een energieneutrale woning in Hall rond mei 2024

Middels deze webpagina vergelijk je handige details over groene stroom Hall. Echter, hoezo stroom afnemen, als je ook zelf kan produceren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hall is een wens van vele. Dit soort huizen realiseren jullie op basis van 3 factoren:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het verbruik van energie verminderen is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Veel gehoord is “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en zoveel mogelijk dubbel glas. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energie-aanbieder. Echter, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke gasgestookte ketel (zoals Remeha, Vaillant, Intergas, AWB of Atag) niet langer toegestaan. De klassieke verwarmingsketel mag je dan enkel inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de koude lucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie woning en water om te gebruiken. De warmtepomp heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Hall is kostbaar. Gelukkig, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Daarbij minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaart men op de energiekosten. De inkoopprijs varieert tussen de €2600 – €7100. Geholpen door de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Oudorp afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Met name leveranciers zoals Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Engie, Qurrent, Van de Bron faciliteren dit. Door te adres te gebruiken achterhaal je meteen welke groene stroom aanbieders in Hall actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je huidige abonnement ontbinden en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vereist geen complexe acties. Je nieuwe energiemaatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Hall aantrekkelijker dan de beginperiode. Er zijn steeds meer consumenten op basis daarvan switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen bekijk je hierna de meest populaire contracten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker achterhaal je probleemloos welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Hall vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektra.