Loading...

Groene stroom Vriezenveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, zon, wind. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel toekomstbestendiger vergeleken met grijze stroom dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Middels onze groene stroom checker kan jij probleemloos alle groene energieleveranciers in Vriezenveen vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Vriezenveen of doorzoek de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Vriezenveen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Vriezenveen vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna check je de meest populaire groene maatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Via subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Gemakkelijk groene stroom in Vriezenveen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra verschillen per postcode in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het voorstel dat je wensen dekt. Opties zijn het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: groene stroom E.ON.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, waterkracht, windenergie, aardwarmte, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardgas, petroleum, steenkool, aardolie (grijze stroom). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Leek vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Ga voor een leverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Vriezenveen

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organisch afval zoals mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Twenterand.

groene-stroom-vriezenveen

Een energieneutrale woning in Vriezenveen rond mei 2024

Met behulp van onze website check je uitgebreide details over groene stroom Vriezenveen. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een beperkte of geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Vriezenveen wint aan interesse. Een woning als dat realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Dan kun je denken aan “kouder douchen” en geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. In het najaar en winter neem je stroom af bij je maatschappij. Maar, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” hr-ketel (AWB, Intergas, Remeha, Vaillant of Atag) verbannen. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan alleen inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) neemt warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de koude lucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem transformeert dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie appartement en het tapwater. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Vriezenveen is duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en simpel te installeren. Trouwens, ook verminder jij schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op stroomkosten. De prijs varieert tussen €3000 t/m €6000. Mede door de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Enschede afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle leveranciers. Juist aanbieders als Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Engie, Powerpeers, Greenchoice focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Vriezenveen operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat jij moet doen: je actuele levering ontbinden en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Je nieuwe leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Op het moment zijn prijzen van groene energie Vriezenveen fors lager in vergelijking met enkele jaren geleden. We zien meer en meer consumenten die voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van beschikbare abonnementen bekijk je hierna toonaangevende contracten. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker zie je moeiteloos welke van deze contracten duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Vriezenveen vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en contracten voor gas en stroom.