Loading...

Groene stroom Leek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van reine, duurzame bronnen zoals aardwarmte, zon, wind, biomassa, waterkracht. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel duurzamer in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. D.m.v. onze groene stroom checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Leek vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Leek en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Leek

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Leek vergelijken (december 2022)? Open dan onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan ontdek je alle groene leveranciers. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in Leek vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Groningen).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het contract dat bij jou past. Selecteer direct het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Fenor actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, water, aarde, wind, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardgas, kolen, aardolie (vuile elektriciteit). Het toepassen van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een beter milieu? Lees dan over de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Annen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. De CO-2 uitstoot kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Kies voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Leek

Zonne-energie is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnecellen, en installeer boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de variant “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als mest en maïs. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Leek.

groene-stroom-leek

Een energieneutrale woning in Leek rond december 2022

Op deze webpagina vind je praktische details over groene stroom Leek. Echter, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met nauwelijks tot geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Leek wint aan interesse. Deze woningen realiseren jullie via het volgende model:

 • Jouw appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra verlagen bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Bijvoorbeeld “apparaten uitschakelen” en overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In koude periodes neem je stroom af bij je energiebedrijf. Evenwel, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele verwarmingsketel (als Atag, Nefit, AWB, Remeha of Intergas) niet meer toegestaan. De welbekende cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) haalt warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jullie woning en water om te gebruiken. Het product kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Leek is kostbaar. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos te plaatsen. Overigens verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op energienota. Het tarief varieert tussen de €2300 tot +/- €7100. Met behulp van de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Teerns afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Vooral maatschappijen als Pure Energie, Engie, Eneco, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers faciliteren dit. Via jullie adresgegevens ontdek je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Leek operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: je actuele levering stopzetten en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. De nieuwe energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op dit moment zijn prijzen van groene energie Leek een stuk lager in verhouding tot de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat klanten die mede hierdoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige pakketten vind je hierna toonaangevende abonnementen. Update: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker bekijk je probleemloos welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Leek vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor gas en elektra.