Loading...

Groene stroom Teerns Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals zon, waterkracht, biomassa, bodemwarmte, wind. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in maart 2023. Het is veel toekomstbestendiger dan grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt steeds beter. Geholpen door onze groene energie check kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Teerns vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Teerns en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Teerns

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Teerns vergelijken (maart 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vergelijk je alle groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Teerns vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom variëren per woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het aanbod wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: korting bij Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als aarde, wind, bodem, water, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardgas, petroleum, kolen, aardolie (vuile elektriciteit). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere lucht? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Ook interessant: groene energie Houwerzijl vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Selecteer een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Teerns

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en bestel boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organisch afval zoals akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Leeuwarden.

groene-stroom-teerns

Een energieneutrale woning in Teerns rond maart 2023

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl lees je alle toelichting op groene stroom Teerns. Alleen, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een lage of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Teerns is onderwerp van gesprek. Zo’n woning implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van energie verminderen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Voorbeelden zijn “korter douchen” en doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepomp installatie. In koude periodes koop je stroom in bij een energie-aanbieder. Niettemin, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” cv-ketel (van Vaillant, Atag, Intergas, AWB of Remeha) verbannen. De huidige CV-ketel op gas mag je dan enkel vervangen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) profiteert van energie uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van je appartement en kraanwater. Het product heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Teerns kan duur uitvallen. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en simpel te plaatsen. Overigens verklein je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op kosten van energie. De aanschafprijs schommelt tussen €4400 t/m €6800. Via de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in De Schiphorst afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Vooral organisaties als Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert check jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Teerns aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: je bestaande levering stopzetten en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. Je nieuwe aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Teerns een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn veel woningeigenaren die daardoor neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van enkele energie-abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder enkele pakketten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker ontdek je eenvoudig welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Teerns vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor stroom en gas.