Loading...

Groene stroom Houwerzijl Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met niet vervuilende, onuitputbare bronnen als waterkracht, wind, bodemwarmte, biomassa, zon. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker dan grijze stroom dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Op basis van de groene stroom vergelijker kun je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Houwerzijl vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Houwerzijl en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Houwerzijl

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Houwerzijl vergelijken (juni 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder ontdek je de meest populaire groene bedrijven. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor duurzame energie en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Houwerzijl vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per regio in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het contract wat jullie geschikt vinden. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Vrijopnaam 3 jaar contract juni 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als water, wind, aarde, zon, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, kolen, aardgas (grijze elektra). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Woubrugge vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een maatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Houwerzijl

Energie van de zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnecellen, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische dingen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente De Marne.

groene-stroom-houwerzijl

Een energieneutrale woning in Houwerzijl rond juni 2024

Met behulp van deze website detecteer je uitgebreide informatie over groene stroom Houwerzijl. De vraag is, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een appartement met een nihile of geen energienota heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Houwerzijl wordt steeds populairder. Dit soort huizen bereiken jullie via het volgende model:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra verlagen is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. O.a. “nemen van ledverlichting” en repareer je kraan als deze lekt. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energieleverancier. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals Remeha, Intergas, Nefit, Vaillant of AWB) uitgesloten. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan slechts inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van je woning en het tapwater. Het apparaat heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Houwerzijl is duur. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Daarnaast minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op stroomkosten. De aanschafprijs schommelt tussen €4500 tot €7500. Geholpen door de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Scheerwolde afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Specifieke organisaties zoals Greenchoice, Powerpeers, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Engie bieden deze service. Door te adres te gebruiken ontdek je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Houwerzijl aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: je lopende verbintenis stopzetten en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Houwerzijl flink lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn veel huizeneigenaren op basis daarvan kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van diverse abonnementen vind je hieronder toonaangevende energiepakketten. Update: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker zie je eenvoudig welke leveranciers “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Houwerzijl vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.