Loading...

Groene stroom Annen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via milieubewuste, stabiele bronnen als aardwarmte, wind, zon, bodemwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend beter voor het milieu dan grijze stroom dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Met behulp van de duurzame energie check kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Annen vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Zie ook onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Annen of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Annen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Annen vergelijken (juni 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna ontdek je de beste groene stroom bedrijven. Is groene energie kostbaarder dan grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke cash-back acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Gelijk groene stroom in Annen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra verschillen per postcode in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens of zonneweides.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement met de beste voorwaarden. Kies meteen voor het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: goedkope tarieven Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals bio, water, zon, aarde, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Het leukste is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, petroleum, steenkool, aardolie (grijze stroom). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Olburgen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Annen

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en kies voor zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organische stoffen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-annen

Een energieneutrale woning in Annen rond juni 2024

Door middel van deze website vind je handige info over groene stroom Annen. Echter, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met nauwelijks tot geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Annen wint aan interesse. Dit soort huizen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het verbruik van elektra stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Veel gehoord is “een efficiënte douchekop kopen” en probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij een maatschappij. Daarentegen, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Intergas, AWB, Vaillant of Remeha) verbannen. De huidige hr-ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en gebruikswater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Annen is kostbaar. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Verder beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bezuinig je op stroomkosten. De aanschafprijs varieert tussen €3400 tot +/- €7500. Via de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Houwerzijl afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Unieke bedrijven als Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Engie, Qurrent focussen hierop. Door je postcode in te vullen detecteer jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Annen aanwezig zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is een eitje. Wat je moet doen is: je actuele verbintenis annulerenen daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jullie toekomstige energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Annen aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van diverse energie-abonnementen ontdek je onderstaand toonaangevende stroom abonnementen. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie check bekijk je binnen no-time welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Annen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor gas en stroom.