Loading...

Groene stroom Enschede Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte, zon, biomassa. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel milieuvriendelijker vergeleken met grijze stroom dat wordt gegenereerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Geholpen door onze groene stroom checker kun jij snel alle groene energieleveranciers in Enschede vergelijken. Kijk je ook uit naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Enschede of bekijk de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Enschede

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Enschede vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je de beste groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Met behulp van subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. Binnen een paar minuten groene stroom in Enschede vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: abonnementen van Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, waterkracht, windenergie, aardwarmte, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het mooiste is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardolie, aardgas, kolen, petroleum (vuile elektra). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Teerns vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Enschede

Onze zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonne energie, en kies voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische stoffen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Enschede.

groene-stroom-enschede

Een energieneutrale woning in Enschede rond mei 2024

Via deze pagina bekijk je nuttige info over groene stroom Enschede. Echter, waarom een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een beperkte of geen energielasten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Enschede wordt steeds populairder. Dit soort huizen implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie beperken is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “bewust met de waterkoker omgaan” en het dak isoleren. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw aanbieder. Echter, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “gewone” verwarmingsketel (als AWB, Nefit, Atag, Remeha of Intergas) verbannen. De “gewone” gasgestookte ketel kun je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en water om te gebruiken. Het systeem werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Enschede is duur. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Verder verlagen jullie het negatieve CO2 effect en bezuinig je op de energierekening. De totaalprijs ligt tussen de €3900 t/m €7100. Geholpen door de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Nijeholtpade afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Vooral maatschappijen zoals Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Engie, Van de Bron, Powerpeers verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode tref je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Enschede actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: je lopende abonnement beëindigen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw toekomstige energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best schappelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Enschede flink lager als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energie-abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde pakketten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker bekijk je à la minute welke abonnementen echt “groen” zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Enschede vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en stroom.