Loading...

Groene stroom Oudewater Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, wind, biomassa, waterkracht. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. D.m.v. de duurzame energie check kan je spoedig alle groene energieleveranciers in Oudewater vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Oudewater en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Oudewater

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Oudewater vergelijken (november 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je de beste groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies voor duurzame energie en hoge cash-back acties is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Nu groene stroom in Oudewater vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Utrecht).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het voorstel met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Fenor voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zon, bio, aarde, bodem, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Daarnaast, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, petroleum, aardgas (vuile energie). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een beter milieu? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Engwierum vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Oudewater

Energie van de zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het branden / vergissen van organisch afval zoals akkerbouw afval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Oudewater.

groene-stroom-oudewater

Een energieneutrale woning in Oudewater rond november 2023

Door middel van deze pagina vergelijk je praktische informatie over groene stroom Oudewater. Interessant, hoezo betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een beperkte of geen energienota duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oudewater wordt steeds populairder. Zo’n woning realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Denk aan “beperkt elektrisch bijverwarmen” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. Als het buiten koud is neem je stroom af bij jullie energiemaatschappij. Maar, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke cv-ketel (van Intergas, Vaillant, AWB, Atag of Remeha) niet meer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit de lucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verandert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van je huis en kraanwater. Het product kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Oudewater vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en eenvoudig te plaatsen. Daarnaast verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op energienota. De prijs ligt zo tussen de €4300 en €6700. Geholpen door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Aalsmeerderbrug afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. Unieke leveranciers zoals Pure Energie, Qurrent, Eneco, Engie, Powerpeers, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen zie jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Oudewater beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. De beste manier: jullie huidige pakket ontbinden en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jullie toekomstige aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Oudewater een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We zien meer en meer gezinnen die om deze reden oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare contracten tref je onderstaand de meest populaire pakketten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker zie je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Oudewater vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en kortingen voor stroom en gas.