Loading...

Groene stroom Aalsmeerderbrug Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van niet vervuilende, stabiele bronnen als bodemwarmte, wind, aardwarmte, waterkracht, biomassa. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen milieuvriendelijker vergeleken met grijze energie dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment echte groene energie groeit snel. Met behulp van de duurzame energie checker kunnen jullie onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Aalsmeerderbrug vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Aalsmeerderbrug en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Aalsmeerderbrug

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Aalsmeerderbrug vergelijken (mei 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens bekijk je alle groene energie-aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Via subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Aalsmeerderbrug vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het aanbod wat je interessant vindt. Onder andere het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: gas van Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld water, bio, aarde, zon, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is minimaal. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardgas, kolen, petroleum, steenkool (grijze stroom). Het gebruik van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Nijbroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Kies voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Aalsmeerderbrug

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonne energie, en ga voor boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organisch afval zoals resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Haarlemmermeer.

groene-stroom-aalsmeerderbrug

Een energieneutrale woning in Aalsmeerderbrug rond mei 2024

Aan de hand van deze pagina check je bruikbare details over groene stroom Aalsmeerderbrug. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een nihile of geen energiekosten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Aalsmeerderbrug wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het verbruik van elektra stabiliseren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. Onder andere meer truien en dekens gebruiken” en zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). In de winter koop je stroom in bij jouw energiemaatschappij. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” hr-ketel (Remeha, Vaillant, Intergas, AWB of Nefit) niet meer toegestaan. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan alleen inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor vloerverwarming en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw huis en douchewater. De installatie kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Aalsmeerderbrug kan duur uitvallen. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Daarnaast beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energielasten. De inkoopprijs varieert tussen de €3100 t/m €7300. Via de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Heythuysen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Specifieke bedrijven zoals Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Qurrent, Engie, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens lees je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Aalsmeerderbrug voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: het huidige levering ontbinden en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Aalsmeerderbrug sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn steeds meer consumenten op basis daarvan neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiecontracten vind je in het overzicht hieronder vaak bestelde abonnementen. Info: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker check je vandaag nog welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Aalsmeerderbrug vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.