Loading...

Groene stroom Venebrugge Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van niet vervuilende, stabiele bronnen als wind, aardwarmte, biomassa, zon, bodemwarmte. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. D.m.v. onze groene stroom checker kun jij à la minute alle groene energieleveranciers in Venebrugge vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Venebrugge en snuffel tussen de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Venebrugge

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Venebrugge vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Dan detecteer je alle beschikbare groene aanbieders. Is groene energie kostbaarder i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Venebrugge vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Overijssel).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energiebedrijf Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. water, zon, aarde, bio, bodem veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, aardgas, petroleum, steenkool (vuile stroom). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Kornwerderzand vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Venebrugge

Energie van de zon is het type energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnecellen, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-venebrugge

Een energieneutrale woning in Venebrugge rond juni 2024

Met Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je alle uitleg over groene stroom Venebrugge. Maar, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een nihile of geen energienota beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Venebrugge wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie stabiliseren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met energie. O.a. “niet alle radiatoren open zetten” en niet een te grote vriezer kopen. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp. Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je maatschappij. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele verwarmingsketel (als Nefit, Atag, AWB, Remeha of Vaillant) niet langer toegestaan. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) neemt energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie zet dit om naar naar praktische warmte voor de centrale verwarming van je woning en het tapwater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Venebrugge kan duur uitvallen. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Voordelig, en gemakkelijk te plaatsen. Tevens minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €2800 en €6300. Met behulp van de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Eelde afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Juist organisaties als Powerpeers, Eneco, Qurrent, Engie, Pure Energie, Greenchoice bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert check je moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Venebrugge beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: het actuele levering beëindigen en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. De toekomstige energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Venebrugge flink lager in vergelijking met jaren geleden. We zien meer en meer klanten op basis daarvan oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van verschillende energie-abonnementen vind je bijgaand enkele stroomcontracten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check vind je spoedig welke aanbieders “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Venebrugge vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor elektra en gas.